Korrel&kruid

Voedingsadvies voor de man #fertiliteit

Voedingsadvies voor de man

Pas je eetpatroon aan. De juiste veranderingen in je dieet aanbrengen kan leiden tot meer en gezonder sperma. Onderschat deze stap niet.

Probeer industrieel verwerkte voedingsmiddelen zo veel mogelijk, al dan niet volledig, te mijden. Stap over op een vetarm eetpatroon met veel eiwitten. Eet veel groenten en volkoren producten en koop zoveel mogelijk biologische producten. Drink voldoende water. Alles wat voor je algehele gezondheid voordelig is, is dat ook voor je mini-me’s.

Vitamine C

Vergroot de inname van voedingsmiddelen met veel vitamine C en antioxidanten. Deze voedingsstoffen verlagen de kans op defecten in het sperma en verhogen de beweeglijkheid van de zaadcellen. Het kan zo simpel zijn als een sinaasappel nemen als toetje. Een standaard glas (230 ml) verse jus bevat zo’n 124 milligram vitamine C—dan zit je al op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

 

Zink

Neem voldoende zink in. Zink wordt geassocieerd met een verhoogde hoeveelheid sperma, meer zaadcellen, en een hoger testosterongehalte. Neem elke dag zo’n 11 milligram zink. Zink is te vinden in oesters, rundvlees, bonen en kip.

 

Aminozuren

Neem aminozuren in, als supplement of uit voeding. Van aminozuren, waarvan sporen te vinden zijn in vlees, fruit, en groente, wordt gezegd dat ze de hoeveelheid zaadcellen verhogen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat het sperma niet gaat klonteren. Aminozuren die je aan je dieet toe kunt voegen zijn onder andere:

L-Carnitine, te vinden in rood vlees en melk

L-Arginine, te vinden in noten, sesamzaadjes en eieren

L-Lysine, te vinden zuivelproducten en kaas

 

Foliumzuur

Probeer je eetpatroon aan te vullen met foliumzuur. Foliumzuur (Vitamine B9) kan bijdragen aan een toename van sperma. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 400 microgram is te halen uit granen, groene bladgroenten, peulvruchten en sinaasappelsap.

 

Calcium en Vitamine D

Voeg meer calcium en vitamine D toe aan je dagelijkse voeding. Je kunt supplementen nemen om meer van allebei binnen te krijgen. Of je besteedt heel veel tijd in de zon om vitamine D op te nemen. Je calcium-inname kun je vervolgens verhogen door yoghurt, afgeroomde melk en zalm te nemen. Mocht je veel tijd in de zon gaan doorbrengen, smeer jezelf dan wel goed in met zonnebrandcreme. Dit om je te beschermen tegen de schadelijke straling en eventuele melanoma.

 

Knoflook

Consumeer allicine, dat je kunt vinden in knoflook. Allicine, een organosulfursamenstelling, verhoogt de hoeveelheid sperma door de bloedstroom naar je geslachtsorganen te optimaliseren. Hierdoor worden er miljoenen extra gelukkige spermacelletjes geproduceerd. Ga op zoek naar nieuwe, interessante gerechten om extra knoflook aan je voedingspatroon toe te voegen. Of je bent een echte wildeman en voegt elke ochtend twee teentjes rauwe knoflook toe aan je groenteshake

 

Tot slot

Eet meer van de volgende gezond-voor-de-sperma voedingsmiddelen. Om je sperma zo gezond mogelijk te laten worden kun je overwegen om de volgende voedingsmiddelen aan je menu toe te voegen:

  • Gojibessen (antioxidanten)
  • Ginseng
  • Pompoenzaadjes (omega-3)
  • Walnoten (omega-3)
  • Asperges (vitamine C)
  • Bananen (vitamine B)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf + vier =